Quorn®-produkter har blitt spist i mer enn 35 år, og over 9 milliarder måltider med Quorn har blitt servert.
Det er derimot viktig å vite at enkelte Quorn-produkter inneholder allergener som egg, melk og gluten. Disse produktene er godt merket på baksiden av pakken sammen med innholdsdeklarasjonen og råd vedrørende allergier.
Det har vært noen sjeldne tilfeller av allergiske reaksjoner på produkter som inneholder Mycoprotein. Mycoprotein inneholder mye protein og fiber, og kan derfor føre til intoleranse hos enkelte mennesker.
En analyse av hyppigheten av forbrukerreaksjoner på mycoprotein utført av Dr. Steve Taylor ved Food Allergy Research and Resource Program ved University of Nebraska–Lincoln, NE, fant i en 15 år lang studie ut at det oppstår ett sykdomstilfelle per 1,85 millioner porsjoner servert med Quorn, og en allergisk reaksjon for hver 2,34 millioner serverte porsjoner. Dr Taylors systematiske bevis indikerer at antallet allergiske reaksjoner forholder seg stabilt veldig lavt, og resultatene fra undersøkelsen kan leses i journalen Current Developments in Nutrition https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6554455/pdf/nzz021.pdf. I en presentasjon holdt på The American Society for Nutritions årskonferanse i 2018, uttalte Dr Taylor: “Quorn er, etter min profesjonelle mening, tryggere enn mange andre proteinkilder, basert på det veldig lave antallet allergiske reaksjoner".
All proteinbasert mat kan potensielt føre til en ugunstig reaksjon hos enkelte forbrukere.