Hjemmelaget glutenfri pizza med Quornbiter
Du vil ikke kunne vente med å sette tennene i denne appetittvekkende, smakfulle pizzaen. Den toppes med Quorn-stykker som rulles i en blanding av chiliflak, oregano og hvitløk før de stekes gyllenbrune og deler rampelyset med paprika, sorte oliven, hvitløk og frisk basilikum. Glutenfri gladmat. Kan du tenke deg noe mer fristende?
Tjener 4
30 mins
En utfordring
459 kalorier
(Per porsjoner)
31g av fett
(Per porsjoner)
Glutenfri
Laget med Quorn-biter
Rik på protein
Glutenfri
Lavt indhold af mettet fett
Ingredienser
- 150 g Quorn-biter
- 2 ss olivenolje
- ½ ts chiliflak
- 1 ts tørket oregano
- ½ ts svart pepper
- 1 fedd hvitløk, knust
- 1 rødløk, finskåret
- ½ oransje paprika, finskåret
- ½ gul paprika, finskåret
- 1 ss svarte oliven, delt i to
- 50 g ost, revet, eller 1 mozarella-klump, revet i biter
- Revne basilikumblader
Ingredienser til pizzabunnen
- 250 g glutenfritt mel
- 2 ts xanthangummi
- 1 ½ ts bakepulver
- 50 g smør
- 75 g cheddar, revet
- 2 ss gressløk, om du har
- 200 ml lettmelk
- Ingredienser til tomatsaus
- 4 ss tomatpuré
- 60 ml grønnsakskraft
- 1 fedd hvitløk, knust
- Bukett fersk basilikum, hakket
- Salt og pepper etter smak
Metode
- Forvarm ovnen til 220°C
- For å lage pizzabunnen, sikt mel, xanthangummi og bakepulver i en bolle. Arbeid inn smøret og rør inn ost og hakket gressløk. Ha i melken litt etter litt for å lage en myk deig. Dekk med plastfilm og sett til side.
- Ha chiliflak, oregano, salt og pepper og hvitløk i en bolle og kast Quorn kjøttfri kyllingbiter i blandingen til de er dekket jevnt.
- Varm opp 1 ss av olivenoljen i stekepannen på middels varme og stek Quornbitene i 4-5 minutter til de er gyllenbrune. Fjern fra varmen og sett til side.
- Varm resten av oljen i en stor stekepanne, ha i løk og paprika.
- For å lage tomatsausen, kombiner alle ingrediensene og bland godt.
- Del deigen i to baller. Rull ut hver ball til den er 1 cm tykk. Pensle med olje, ha på tomatsausen på toppen av pizzaen og topp det hele med løk, paprika, Quornbiter og oliven. Dryss over revet ost eller revet mozarella og basilikumblader, og stek midt i ovnen i 20 minutter til den er gyllenbrun.